zaterdag 11 oktober 2014

Juffrouw Flodder in de bocht...

Aangestoken door Joke (klik) haalde ik de applecore weer eens tevoorschijn... Hoeveel appeltjes wil ik nog maken en hoe gaat mijn lap er uiteindelijk uitzien?

Het onderste rode lapje was maatgevend, het lapje dat ik daar van had was het kleinst, dat had ik een hele poos geleden al uitgezocht... Dus besloot ik van het lichte stofje vast appeltjes te gaan knippen...

Grote schrik: hoe krijg ik hier nog 18 appeltjes uit? Ik had alle lapjes toch goed bekeken of heb ik even een stukje stof uitgeleend voor een andere UFO? Denk, denk, denk...

Goede raad is duur...
Tot mijn oog op de achterkant van een UFO valt, hier zit ook een stukje van dezelfde stof in. Alle kleuren van de voorkant komen in de achterkant terug, maar je kunt toch niet voor- en achterkant tegelijk bekijken, dus: hoppa tekenen en knippen maar! Ik zet er wel wat anders in...
Eh... nu heb ik nog maar 9 appeltjes in plaats van de beoogde 18. En dan vind ik het eigenlijk wel jammer en superstom dat ik zo impulsief aan het knippen ben geslagen.
"Juffrouw Flodder!", hoor ik de stem van mijn moeder in mijn hoofd...

Maar kijk... er ligt helemaal rechts toch weer een lapje in mijn appeltjesmandje, hoe kan dat?
Ahum, ik bedacht mij dat ik boven nog een bak met lapjes heb in de rode tinten van de genoemde UFO en heel misschien...
Joehoe! Gelukkig is er nog genoeg om mijn UFO-achterkant te repareren (nieuw stuk erin) en de overige appeltjes te knippen...
Niet verder vertellen hoor, maar hebben jullie ook weleens van die stomme stunts?

De volgende rij appeltjes is vastgespeld! Ik kan weer verder...

Je kunt nog steeds meedoen aan de give-away ter gelegenheid van mijn 1000ste blogje, zie hiervoor het vorige blogje. Je kunt je reactie nog tot en met morgen achterlaten.

16 opmerkingen:

Anny zei

Oh,ja hoor. Afgelopen zondag nog. Voor een eenvoudige ster knipte ik de kleuren van de sterpunten en de achtergrond verkeerd om. Ik dacht echt even dat het nu wel heel erg werd! Dit doen we allemaal hoor. Gezellig weekendAnny.

@nke zei

Het kan altijd erger, kwam er net achter dat ik wel een heel 'uniek' exemplaar van de DJ aan het maken ben.
Als ik over de ergste schrik heen ben komt er een blogje over 😞

Guusje, zei

Wat een mooie appeltjes en leuk juffrouw Flodder die heb ik ook wel eens ergens gehoord.

Monica zei

Leuk hoor jouw appeltjes, en ik denk dat het menigeen wel eens overkomt dat je iets misrekent, meestal zijn patchworksters vindingrijk genoeg om een oplossing te vinden. succes er mee.

Ineke zei

Oh juffrouw Flodder, zo ben ik ook wel eens, lekker herkenbaar! ;-)
Mooie wordt je applecore.

Liefs, Ineke

Annie Kingma zei

De appeltje zijn echt heel leuk
En gelukkig het probleem opgelost.
Hier staat steeds nog het patroontje klaar, ga ze ook eens maken
Het overkomt denk ik ons allemaal wel
Fijne Zondag
Groetnis Annie

Marguerite zei

Nee joh! Dat doen wij nooit. Hahha....

Truus zei

Mooie appeltjes en weer een stukje verder.
Zoiets doe ik nou nooooooit!(lol)
Ik knip alleen maar puntjes af die hadden moeten blijven uitsteken-niks aan de hand toch? HELP!!!
gezellige zondag
groetjes,Truus uit Drenthe

KijkDaarIs zei

ohh jaa hoor...om de achterkant van de quilt op maat te krijgen een stuk van de bovenkant afknippen en aan de onderkant erbij aan zetten..en dan verbaasd zijn dat ik aan de zijkanten nog steeds een stuk te kort kom...duhhhh...;0)

Joke zei

Haha, ja hoor! Gelukkig is het patchwork.
Mijn appeltjes zitten trouwens aan elkaar! Randje zit er ook om.
Zal het binnenkort op mijn weblog showen.

Janien zei

Geweldig! Wat een avontuur. Gelukkig is het goed gekomen. Maar, we doen allemaal wel eens iets "juffrouw Flodderigs", denk ik hoor :o)

Bears with a HEART zei

Heerlijk om dan "de stem van je moeder te horen"
en leuk dat je uiteindelijk toch genoeg stof hebt.
Weer een mooi verhaal in deze quilt.
Die er prachtig uit ziet.

conny's quilts en creaties zei

Haha, mooi verhaal en herkenbaar. Daarom werk ik graag scrappy, dan kun je het altijd oplossen. Ik moet wel heel erg lachen om de verknipte achterkant..... De Friezen hebben een gezegde dat wel bij jouw oplossing past: "Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan"
Fijn weekend verder, Conny

Anoniem zei

Heerlijk verhaal. Ik heb weer genoten en ik heb de stempel van de appels. Ik kreeg er spontaan zin in om te beginnen, maar nee, eerst afmaken. Groetjes Wilma

Jane in Cumbria zei

O, hier gebeuren ook vaak van die domme dingen. Dan vertel ik mezelf "Eerst nadenken, dan pas doen". Maar als je dan weer enthousiast bent, gebeurt het zo weer. Je applecore is mooi!

Anneke Schoonenberg Kegel zei

Weken zoeken naar een mooie dubbelbrede achterkant. Netjes dubbelen met aan alle kanten een behoorlijk stuk laten uitsteken en dan als de boel bijna doorgequilt is (alleen nog maar de rand) aan één kant de uitstekende onderlaag + batting helemaal wegknippen. Want dat werkt zo lekker. Telt die ook mee? Nog heel hartelijk gefeliciteerd met al die heerlijke logjes. Groetjes, Anneke Schoonenberg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...