woensdag 18 februari 2015

Voorjaar in het hoofd...

Ik heb het voorjaar in mijn hoofd... Ik heb last van opruim-opvliegers, die laat ik nooit voorbij gaan! DH en DS moeten er ook aan geloven en doen graag wat ik hen vraag, als ik hun daarna maar niet meer lastig val...
Het moet niet gekker worden: ik ben ook nog gegrepen door het haakvirus. Het komt niet meer goed met mij, hoe moet ik ooit alles doen wat ik wil doen op handwerkgebied?

Zaterdag was ik met vriendin Marjan op de Handwerkbeurs in Zwolle en viel ik pardoes voor de kleurtjes katoen van Claire, oude vertrouwde katoen van Durable!

En nu kan ik bijna niet meer stoppen met haken... Ik ontdekte de CAL 2014 - ja lekker snel hè? - en ben verkocht! Een paar jaar geleden kon ik maar een paar steken haken en kreeg ik enorme last van mijn schouders, zodat ik het haken uit mijn hoofd zette.
En moet je nu zien, zo leuk...
Gisteren bedacht ik me dat het zo jammer is dat mijn moeder niet meer heeft mogen zien hoeveel plezier ik in het handwerken heb. Ze was zelf een verwoed handwerkster. Als je vijfentwintig jaar geleden tegen me gezegd had dat ik: quilten, borduren, breien, spinnen, kantklossen en haken als hobby zou krijgen, zou ik je hartelijk uitgelachen hebben!

Hoe komt het toch dat je steeds weer in dezelfde kleurencombinaties terecht komt... Deze trui breide ik in de jaren tachtig of negentig. Het breien deed ik trouwens wel al vanaf eind jaren zeventig fanatiek...

De gele kleuren in de trui zijn nu vervangen door bruine tinten in het haakdekentje...

Tenslotte: kijk eens wat ik net op de muur zag?! Het is de schaduw van een tafeltje met daarop een plant in een pot. Of zie je wat anders? Ik wel...
Tijd om op te gaan ruimen en aan het werk te gaan voor de baas!

17 opmerkingen:

Willy zei

Ha die Mienke, zit je nu te werken voor de baas met het haakwerk op schoot? het is moeilijk om te stoppen als je zulke mooie kleuren gebruikt.
Ja ik zie ook wat anders dan een plant.

Anoniem zei

Wat hebben jullie toch allemaal mooie spulletjes gekocht in Zwolle. Haken is heerlijk meditatief en vrolijk. En ..... Ja hoor sprekend Van Hanegem.

Guusje, zei

Wat heerlijk dat opruimen ik ben er ook mee bezig.je haakwerk is zo mooi mooie combinatie van kleuren.

kaneeltje zei

Begin januari werkte ik minder uren in de week en zat ik ook in de opruimflow. Daarna werden er veel collega's ziek en werk ik weer 24 uur (of meer) per week. Dan merk je dat je weer in de overleefstand gaat en blij bent dat je per week je normale huishoudelijke taken en gezin weer draaiende houdt. Dus echt opruimen zit er even niet in.....
Wat leuk dat jij je kleurencombinatie trouw blijft maar wel moderniseert. Ik bewaar veel maar zo' n oude trui heb ik niet meer ( mijn laatste oude trui had ik al sinds mijn 13e maar die was door het vele dragen tot op de draad toe versleten).....Haak ze verder !

Monica zei

Leuk haakwerk, en ja...! die schaduw leuk hoor die kop!

NADINE zei

Ooooh, zulke MOOIE kleuren ! Jouw deken zal wonderbaar worden :))
Mag ik even vragen welke kleuren jij gekocht hebt en hoeveel bollen ?? Ik zou heel dankbaar zijn want ik ook wil die deken haken en jouw kleuren zijn zo goed gekozen...


Met vriendelijke groeten,
NADINE
XOXOXOXO


Mirjam zei

Prachtige kleuren koos je uit voor je deken, de cal 2014. Ik ben inmiddels begonnen aan de cal 2015. Ik wilde die van vorig jaar heel graag doen, maar ik kwam er maar niet aan toe... Maar ja, dat kan nu ook nog steeds natuurlijk...
Leuk die schaduw op de muur...
Ik wens je een heel fijne avond,
Liefs,
Mirjam

Ineke zei

Prachtige kleuren combi heb je gekozen Mienke! Leuk om te zien dat je elke keer dezelfde kleuren kiest!

Liefs, Ineke

Annelein zei

Mooie kleurtjes!!! En verslavend hè?

conny's quilts en creaties zei

Haha kun je insturen naar de volkskrant daar hebben ze een rubriek met "toevalsdieren" dit is een prachtig toevalsmens!

conny's quilts en creaties zei

Oh nu vergeet ik nog te zeggen dat ik die kleuren katoen prachtig vind

Villa Zeezicht zei

Hihi, ik snap je 'haak'verslaving helemaal hoor! Die deken is ook zo leuk om te maken!! Veel plezier en lieve groet!

Anny zei

Wat een lieve kleurtjes heb je gekozen voor je deken! Ik denk dat je moeder heel trots op je geweest zou zijn. Als kind was ik ook bepaald niet het lievelingetje van de handwerkjuf! En nu kan ik niet meer zonder.

ireneinhetatelier zei

Je deken wordt schattig, met mooie kleurtjes. Ik ben ervan overtuigd, dat we een bepaald kleurenpalet ingebouwd hebben. Een soort basissetje, wat je steeds weer pakt.
Heerlijk om zo te genieten van je handwerk. Kon je je moeder maar een berichtje sturen, ze zou ervan opkijken en het vast heel leuk vinden.

Balsemien zei

Hoi Nadine, omdat mailen niet lukte, heb ik een berichtje op je blog geplaatst!
Hartelijke groeten, Mienke

NADINE zei

HARTELIJK BEDANKT voor jouw antwoord, Mienke ! :))

XOXOXOXO
NADINE

Annelein zei

Wat een leuk werkje om te doen hè? Lieve kleurtjes heb je uitgekozen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...