zaterdag 26 september 2009

Nelly's breikeuken...

Mijn zus Nelly is niet alleen een breister, maar ook een brei-ster! Ze breit al jaren sokken voor man, kind, neef en zwager en voor deze en gene...
Tegenwoordig organiseert ze (via een winkel) breicursussen in de omgeving van Meppel-Zwolle.
Vandaag laat ik een en ander van haar kunstwerken zien!


Dit lijken twee verschillende lapjes, maar in werkelijkheid is het er maar een! Deze techniek heet 'dubbelbreien' en je ziet al waarom: voor en achterkant zijn tegengesteld qua kleur en motief, waardoor het aan twee kanten te gebruiken of dragen is... Door effen en gemeleerd garen te gebruiken krijg je een prachtig effect!

Nog een voorbeeld van het 'dubbelbreien'

Deze tas is gemaakt met 'vlechtbreien', waarbij je steeds opnieuw steken opzet en het vlechteffect ontstaat... In vrij korte tijd heb je zo een superhipppe tas!

Op deze sjaal ben ik wel een beetje verliefd... prachtige kleuren en mooi overlopend garen! En echt niet zo moeilijk als het lijkt!

Oke, nog eentje dan: een polswarmer, waarbij grote en kleine blokjes elkaar afwisselen...

Gaan we over naar de sokken: in allerlei steken en motieven te maken...Moeilijk? Dat valt reuze mee, zegt Nelly!

Sokken en sokjes...

...in prachtige kleuren en motieven!

Terug naar het vlechtbreien: dit is een detailfoto van een schitterende 'lace' sjaal, die nog niet helemaal af is...

Hier is ie in het groot! Ik vind het zo knap met ingebreid bladmotief en ingebreide kraaltjes en ingebreide kleuren. Als de sjaal klaar is en opgespannen is het een kunstwerk!

Tenslotte: nichtje M. kwam juist met haar konijn op de arm aanzetten toen we nadachten over een manier om de kleine witte babysokjes te fotograferen... Het lampje boven en in mijn hoofd floepte aan en het resultaat was deze prent! Voordat mensen de dierenbescherming gaan waarschuwen: er zaten geen elastiekjes in de sokjes en het konijntje had even heerlijke warme oortjes! Ze bleef rustig voor ons op tafel zitten...
Dus... Als jullie informatie willen over de breicursussen of je op willen geven voor: sokken breien, dubbel breien of vlecht breien kun je contact met Nelly opnemen via nelly@breikeuken.nl (klik).

PS En wie moest op de kop in de rabarberplant voor de foto bovenaan?


 
Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...