zaterdag 17 oktober 2009

Appingedam I...

Gisteren brachten we een bezoek aan de provincie Groningen. We waren met zijn vieren, mijn jongste zus en haar man waren ook van de partij. DS bleef met zijn nichtje bij ons thuis. Zij hebben zich uitstekend vermaakt. Wij ook!
We brachten een bezoek aan hetMuseum Mohlmann (klik) in Appingedam. Daar is een jaarlijkse tentoonstelling van realisten, maar daarover later meer.
Vandaag wil ik iets laten zien van de schilder Rob Mohlmann, die in een periode van elf jaar 124 schilderijen maakte rondom het Canto blikje. Centraal in alle schilderijen staat het blikje van het fictieve merk Canto. Hij noemde het 'Het Cantoproject'. De schilder zelf zie je regelmatig terug in allerlei bespiegelingen, letterlijk en figuurlijk! Wil je alle 124 schilderijen zien? Breng dan een bezoek aan dit mooie museum waar de schilderijtjes vrijwel permanent te zien zijn. Kun je niet naar het museum? Geen nood: hier (klik) kun je ze allemaal bekijken. Het zijn stuk voor stuk verhaaltjes, met veel 'grapjes' van de schilder en allemaal met een eigen verhaal.
Wij hebben genoten!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...