zondag 21 maart 2010

Lazy sunday afternoon III...

En DH ging nog even kuieren..., zag de aanstaande geboorte en haalde snel het fototoestel op - ik was net het tweede logje van vandaag aan het maken!
De eerste foto van deze geboorten is gemaakt om 15:19 uur, de laatste om 15:52 uur. De jong geborenen zijn een rammetje en een ooitje. Kort na de geboorte zijn moeder en kinderen naar de stal verplaatst. Moederschaap heeft al haar aandacht en biest nodig voor haar lammetjes. Er was een kleine bruine deugniet die haar eigen moeder even kwijt was en steeds onder deze moeder dook. Twee fleslammetjes vinden we eigenlijk wel genoeg, dus proberen we elk kind bij eigen moeder te laten drinken... Het bruine lammetje liep luid protesterend rond, maar zal inmiddels haar eigen moeder gevonden hebben, want het is nu even stil.
Tijdens de bevalling was het heel rustig in de wei. Meestal zondert een aanstaande moeder zich af, maar dat gebeurde nu niet. Toen de lammetjes er waren werd er even later weer volop geklierd door de hele kleuterklas. Hier zie je ook het kleine bruine lammetje dat bij de verkeerde moeder dronk.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...