Vanmiddag heeft DS samen met vriendin D. zich op het maken van allerlei toetjes gestort: de toetjesmarathon!
Vantevoren waren de recepten uitgezocht en uitgeschreven...
De boodschappen waren gedaan...
Kortom: aan de slag!
Alleen toetjes leek me niet helemaal een goed idee, ik had dus een pan courgettesoep gemaakt...
De ouders van D. kwamen ook meegenieten en hadden dezelfde gedachte: zij brachten een pannetje risotto met cantharellen en eekhoorntjesbrood mee...mmmmmmm!
De toetjes zijn in kleine hoeveelheden gemaakt, de meeste hadden de afmeting van een Danoontje. Proef je mee?
We gingen van start met meringue met warme aardbeitjes en slagroom, zaaaaaaalig!
Daarna kregen we een crème brulée om je vingers bij af te likken: de crème was gemaakt volgens traditioneel recept van eierdooiers met vanille-uit-een-stokje en slagroom en in de oven gegaard...Later is het laagje rietsuiker onder de grill gecaramelliseerd, heerlijk!
Vervolgens was de mi-cuit aan de beurt: een mini chocoladecakeje dat van binnen nog vloeibaar is en van buiten lekker warm...
Speculaastiramisu was het volgende toetje, heel verrassend!
We hadden toen een kleine pauze ingelast voor een kopje koffie en thee, daar smaakte dit heerlijk bij!
We eindigden om 22.30 uur de avond met een klein beetje chocolademousse met hele pure chocolade van Tonys Chocolonely (klik).
En morgen? Dan gaan we nog genieten van ananas met muntsuiker...
DS en D. dankjewel voor dit superheerlijke toetjesfestijn! Fantastisch dat jullie dit met zoveel plezier hebben gemaakt...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten