woensdag 9 november 2011

Sterretjes...

Buiten zijn er vanwege de mist geen sterren te zien, maar binnen des te meer... Ik ben ruim over de helft met het maken van de sterren en ik ben er heel blij mee! Vandaag heb ik verschillende vierkanten met rozen en rode driehoeken aan elkaar gezet...

Af en toe is het een gepuzzel, omdat ik afwijk van het patroon. Daarnaast wil ik het motief van de randstof in alle driehoeken in dezelfde richting hebben. Dat betekent veel en voortdurend controleren want in spiegelbeelden denken en knippen... daar ben ik niet zo goed in!

Zo kun je de motieven van de lichte stoffen beter zien... Nog zeven sterren maken, er liggen al twee in elkaar genaaid te wachten op een plekje in de top!

Wat de sterren buiten betreft... ik kan bijna niet wachten tot het nieuwe jaar begint. Voor 2012 heb ik een prachtige kalender gekocht met alle maanstanden, sterren, sterrenbeelden en bijzonderheden in het heelal... Mijn moeder nam ons in de wintermaanden regelmatig mee achter de schuur met zaklamp en boekje om naar de sterren te kijken. De fascinatie voor sterren heb ik nog steeds, dus hoop ik op een heel helder jaar - in alle opzichten trouwens ;-))
In de zomer van 2004 kampeerden we op natuurcamping Olde Kottink (klik) in Beuningen (Ov.). Daar waren 's avonds veel sterren. Op een avond gingen we met DS - nog een jochie -  naar een sterrenwacht in Tilligte (klik), in de buurt van de camping. Een meneer vertelde van alles over de sterren, het zonnestelsel, we mochten door een telescoop kijken naar Jupiter, allemaal even prachtig... Totdat meneer vertelde dat ooit de zon zou exploderen en het leven op aarde niet meer mogelijk zou zijn...
Drie keer raden waar wij 's avonds op de camping heel druk mee waren: het geruststellen van DS. "Mama, wanneer is ooit? Die meneer zei... En die meneer weet er heel veel van!"
Daar moest ik gisteren aan denken toen het nieuws bol stond van die ene asteroïde (klik) die langs de aarde scheerde. Hoeveel kindertjes (en grote mensen) zouden er toch bang zijn geweest?

Ik ben niet bang... Bij helder weer kun je mij soms op een stil achterafweggetje vinden met zaklamp en deze boekjes en kaarten... Hier (klik) kun je kijken waar bij jou in de provincie het donkerste plekje te vinden is. Wil je weten hoe licht het in Europa is? Kijk dan op deze kaart (klik)...  


8 opmerkingen:

Lida zei

Ik kan mij die fascinatie goed indenken, ik kampeerde een keer met mijn gezin en mijn zusje in Frankrijk in een groot bos, 's avonds was daar de hemel bezaaid met stereen, we gingen op de grond liggen op een deken en keken er uren lang naar, geweldig! Ik vind jouw sterren ook heel mooi, succes met de lastige delen, groetjes
Lida

GRANNY'S HOUSE zei

Hij wordt prachtig en zo warm van kleur.
Jaren geleden waren wij bij mijn halfbroer in Australië en daar lagen wij 's avonds in het gras om naar de sterren en de melkweg te kijken, adembenemend mooi was het.

Groetjes
Ines

Anje-Grietje zei

Wat worden je sterretjes mooi, een pracht in kleur......
Sterren kijken, heel stil worden van ontzag, verwondering en eerbied....
Lieve groetjes, Anje.

AnitaS zei

Je quilt wordt prachtig. Jammer genoeg kun je hier in de stedelijk omgeving niet zoveel sterren zien. Maar met vakantie geniet ik des te meer van die sterrenpracht.

marcella zei

mooie sterretjes, goeie kleurkeuze!

Willy zei

We hebben hier wel eens in de zomer met z'n allen 's nachts languit op de stoep gelegen om vallende sterren te kijken. Dat was een prachtig gezicht. Je quilt ook. He jaar vliegt om, dus die kalender kun je al snel in gebruik nemen.
Groetjes

Anoniem zei

.....wat ben je toch veelzijdig..
AH

lheurebleue zei

wij zijn verslaafd aan onze starwalk applicatie op de i-pad die de actuele sterrenwereld boven je hoofd laat zien.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...