maandag 16 juli 2012

Dag Groninger meeuw...

En zo kwam er na meer dan twintig jaar een einde aan het Groninger meeuw (klik) tijdperk bij ons... Verschillende toompjes kippen met verschillende hanen woonden bij ons. Eén kip heeft in al die jaren een naam gehad: Saartje! Ze was aangevallen door één of ander beest en we hadden haar verbonden met een verbandje op haar kop met een strikje onder de kin (klik) en zo was het net Saartje uit Swiebertje (klik).
Niet lang daarna werden in één nacht alle kippen en de haan door een vos uit het hok geroofd. Allemaal, op één kip na: Saartje, die op haar nest met eieren zat te broeden en zich waarschijnlijk niet veroerd heeft.
Dankzij Saartje hadden we gelukkig weer kippen...

Het fleurig zwart-witte met de felrode kammetjes in de groene wei zal ik missen evenals het zingen en 'jeuzelen' op een warme dag gevolgd door heftig tokken als er een hagelwit ei gelegd was. Het fladderen uit de wei en steeds weer uit de moestuin halen en jagen van de kippen mis ik niet!

En ja trotse haan, wij hadden een haat-liefde verhouding en eerlijk gezegd was ik een beetje bang voor je sinds je me in de wei steeds nijdig achtervolgde en me bijna eens in de nek sprong. Misschien straalde ik het wel uit, want bij DH en DS deed je het niet...

Toch vond ik jou wel leuk omdat je zo je best deed en je uitsloofde voor je dames en soms bijna omviel bij het kukelen als je staart in de rui was...
Dag kippen, dag haan!

We hebben voor onze kippen een goed tehuis gezocht en gevonden!

12 opmerkingen:

marcella zei

er zijn dingen die ik ook niet miste aan ons koppeltje kippen toen de laatste uiteindelijk dood ging en we daarna kiploos bleven. Toch was het ook heel gezellig altijd met al dat gekakel. Ik denk dat het wel even wennen zal zijn voor jullie

kaneeltje zei

Jammer !Komen er wel andere kippen voor terug,want er gaat niets boven een vers ei van je eigen kip.Wij hebben jarenlang Assendelfters gehad,ook zo'n vliegkip.Nu hebben we barnevelders.

Ans zei

Wat een leuk verhaal. Wij hebben ook kippen, Wyandotten, zonder haan, want dat kan niet in een woonwijk. Wij willen er nog wel een paar van bij.

Lida zei

Jammer dat je ze wegdeed, maar ja als ze vrij rondscharrelen en in je moestuin gaan! Wij zouden best kippen willen, maar het mag jammer genoeg niet. Thuis hadden we vroeger wel kippen en een haan, wij hadden er geen last van maar de buren klaagden over de herrie van het beest, dus moesten ze weg. Jammer!
Je zal de verse eitjes wel missen! Groetjes
Lida

Anoniem zei

Zal wel gek zijn in het begin, maar voor alles is een tijd..! Het lijkt me zelf ook heel leuk om twee kippetjes te houden, maar in ons ienie-mienie-tuintje is dat geen doen, zowel voor die arme kipjes als voor de rest van ons gezin (inclusief katten!) en de buurt niet te vergeten. Nu moet je wel weer eitjes gaan kopen Mienke! Of hebben de buren misschien? Lieve groet!!

GRANNY'S HOUSE zei

Je gaat ze toch wel een missen denk ik, zelfs de haan, maar het is ook een hoop werk, dat kan je nu omzetten in quilten "elk voordeel hep zijn nadeel" ;-)

Groetjes
Ines

Anny zei

Ach, die Saartje toch. Er is hier in het Westland een gezegde: kippen krabbelen achteruit! Dat betekent dat het je niet voor de wind gaat als je kippen neemt... wie weet welke voorspoed je nog te wachten staat!

Janneke zei

Ik vind kippen altijd gezellig. Soms denken we erover om weer kippen te nemen, maar ja wat blijft er dan van mijn tuin over. Je zult er vast wel aan moeten wennen zo zonder kippen.

Anoniem zei

Mijn haantje valt mij ook aan.Denk,dat hij de kip verdedigt nadat onze 2 krielkipjes weg zijn.
De ene verdween zomaar--misschien een buizerd?--en de andere is helaas dood gegaan.
Nu blijven ze in een hele grote ren.
Gezellig dat gekukel en gekakel.
Dat is het voordeel van buiten wonen en de andere buren hebben ook allemaal kippen/haan-dus geen klagen over herrie.
groetjes,truus uit Drenthe

KijkDaarIs zei

het zijn wel pracht kippies!!!
en dat gezellige getokkel....
gelukkig heb je je hondjes en de schapen nog ..dat is ook heel gezellig!!!
Fijne dag...
(ps..dank je wel nog voor je lieve mail!!!..*Ü*..)

Guusje, zei

Wat geweldig dat jullie en goed nieuw huis hebben gevonden voor de kippen ze zijn erg mooi en Saartje heeft al veel meegemaakt zo te lezen.

Anoniem zei

ik heb morgen eindelijk tijd om je fruittest op te halen hoor, ik heb al afgesproken ,je hoort tnog wel groetjes hilly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...