donderdag 22 november 2012

Huiswerk maken...

Meestal vliegen de verhaaltjes hier uit mijn pen zo floep vanuit het toetsenbord op het scherm... Met het schrijven van rapporten en beleidsstukken heb ik iets meer moeite, hoewel ik dat wel heel leuk vind. Daarom volg ik nu een cursus. Gortdroog, zul je misschien denken, maar dat is absoluut niet het geval.We hebben erg veel gelachen op de eerste cursusdag, vooral om onze eigen fouten...

En nu moeten we huiswerk maken: een rapport van jezelf herschrijven, volgens 'de regelen der kunst' of een casus uitwerken. En dat kost veel tijd en inspanning, toch wel... Er mogen geen tante Doortjes, tangen en andere foute taalconstructies in voor komen en de opbouw moet volgens een bepaald principe zijn...
Tijdens het schrijven heb ik misschien wel last van een senioren moment, al vind ik mezelf daarvoor nog iets te jong ;-)
Het boekje 'Oeps, een senioren moment' is een kadootje voor een collega. Wie? Het lijkt me verstandig om dat hier niet bekend te maken hahaha...

Tussendoor kijk ik af en toe in het boekje 'Voor Meta' dat ik van een oud-klasgenoot kreeg. Korte en zachte verhalen om mensen in beweging te krijgen, of zoals ze zelf schrijft: "de verteller is de boodschapper, de lezer de ontvanger. Ieder met zijn of haar eigen antenne." Een fijn boek om rustig in te lezen en je gedachten nog eens over te laten gaan. Dankjewel Sonja (klik)!
En nu weer verder met het huiswerk...

11 opmerkingen:

Annelies zei

Veel succes en plezier met je cursus.

Anoniem zei

Wat een uitdaging Mienke! Voeding voor de hersenen moet je maar denken, altijd interessant om te zien wat het met je doet! Succes!!

GRANNY'S HOUSE zei

Knap hoor, gelukkig dat jij nog niet zoveel seniorenmomentjes hebt, ik heb ze alleen maar ;-))

Psssssssssst ook pubermomentjes zijn mij niet vreemd ;-))

Groetjes
Ines

AnitaS zei

Veel succes met je cursus. En over die seniorenmomenten bij mij zullen we het maar niet hebben.

Anoniem zei

Een hele uitdaging voor jou,maar ook een leuke! Veel succes en het komt best wel goed hiermee.
Wat een mooi en bijzonder boek heb je gekregen.De voorplaat spreekt mij al erg aan,want ik heb iets met arenden/adelaars en reigers.
Geniet van je boek en het weer is ook al zo 'stralend'!!!
(scheelt buiten ramen wassen!)
groetjes,Truus uit Drenthe

Anoniem zei

Wat leuk om weer een cursus te doen. Zelf heb ik in Nederland veel avondstudie gedaan. Heerlijk vond ik het om naast mijn werk de hersens op een andere manier te laten kraken. En die seniorenmomenten ....... ik weet nog steeds fouten te maken met mijn franse grammatica, het wordt nog maar moeizaam opgeslagen.

Lida zei

Wat zal moeilijker zijn, fouten afleren of nieuwe regels aanleren? Ik wens je weinig senioren momenten en veel plezier met je cursus, groetjes
Lida

Guusje, zei

Veel plezier met het huiswerk maken. En natuurlijk ook succes met de cursus lijkt me trouwens erg leuk om te doen.

Anny zei

Als je van schrijven houdt hoeft zoiets niet gortdroog te zijn! Veel succes met de cursus. En staan die twee ondernemende mannen nog in hun wei?

Anoniem zei

Heel gortdroog lijkt me. Veel succes seniorA......

lheurebleue zei

beleidsstukken schrijven kan echt wel leuk zijn - zeker als je er iets mee kan bereiken ...
succes ermee!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...