woensdag 15 mei 2013

Nantes - Dear Jane's...

Ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van de enige echte Dear Jane (klik) quilt, was er een tentoonstelling van allerlei Dear Jane's in Nantes. De echte DJ was er door privé-omstandigheden niet, wat ik wel jammer vond...
Maar er hingen er genoeg om je ogen uit te kijken!

Deze DJ is gemaakt door een Belgische mevrouw. Prachtige zachte tinten en heel mooi afgewerkt door de bies van de schulpranden van dezelfde stof te maken als de 'taartpunten'...

Bijzonder aan deze DJ is ook het gebruik van gekleurde hoekblokjes en overal dezelfde achtergrondstof...

Hier zie je een DJ waarin fellere kleuren zijn gebruikt... De kleuren zijn aan de rand koeler en in het midden warm rood.

De DJ van Betty, gemaakt in rood/roze tinten... Bij haar in de buurt hing een mini DJ van Els, niet op de foto gekomen, helaas...

En de DJ van Annelies had een prominente plek bij de ingang van de DJ-vleugel.
Helemaal bij de ingang van de beurs hing achter de grote taart de DJ van Bep, dat was pas een ereplaats! Ik heb deze DJ jammer genoeg ook niet op de foto...

Bij binnenkomst in de zaal veel DJ's in de traditionele kleuren, soms met een heel eigen kleurgebruik of hexagonnen in de rand?!

Er hing een DJ in zachte pasteltinten, ook heel mooi!

Petje af... maar klein beetje jammer dat de schulprandjes ontbreken!
Helemaal achteraan hingen een paar bijzondere DJ's in neonkleuren of bizarre vormgeving. Niet mijn smaak, maar wel knap gemaakt ook!
Af en toe dagdroom ik over een DJ. Maar in welke kleuren? En ik kan die blokjes vast niet allemaal maken. Ik heb dan ook diep respect voor al die mensen die bezig zijn met een DJ of deze al gemaakt hebben: een waar kunststuk!

13 opmerkingen:

Het lieve leven... zei

nou je haalt de woorden uit mijn mond...ik wilde dus zeggen...en die van jou? welke kleuren gaan die worden?? en dan daarna...ik zou weleens een blauw/creme/witte DJ willen zien. Och..wij als blauwmensen..dat wordt toch smullen ;);) Liefs Petra

Anoniem zei

Mooi allemaal.
Volgens mij zou jij een blauwe maken, aangezien je dol op blauw bent.

Annie Kingma zei

Mooie werk stukken
Groetnis Annie

Auckje zei

Natuurlijk kun jij een DJ maken! Zo moeilijk is het nu ook weer niet. Als je er dan helemaal niet uitkomt, is er ook een DJ site waarop je ziet hoe je bijna alle blokjes kunt paperpiecen. Wat kan er nou eigenlijk helemaal mis gaan? Het zijn maar stofjes! Het is een fantastische quilt om te maken. Doen, doen en nog eens doen!
Auckje van der Leij

quiltsathome zei

Hoi Mienke,
Ja, stilletjes denk ik er ook wel eens over, maar ik moet van mezelf eerst eens wat meer afmaken van wat ik thuis nog heb liggen.
Ik denk bij jou ook aan een wit-blauwe Dear Jane, in heel veel tinten blauw. Dat komt de rust in de quilt vast wel ten goede want het is een druk patroon.
Hartelijke groet, Patricia

Elizabetta zei

Hey Mienke,
Zoooooo, het grote afmaakwerk kan beginnen:
Deze week krijg ik de Bernina 750 QE !
Kom je gauw weer middagje quilten?
De dear Janes zijn prachtig, maar mag van mezelf alleen maar eerst dingen afmaken. Ben het met je eens, dat schulprandje er aan hoort.
Groet
Elly

Elizabetta zei

Hey Mienke,
Zoooooo, het grote afmaakwerk kan beginnen:
Deze week krijg ik de Bernina 750 QE !
Kom je gauw weer middagje quilten?
De dear Janes zijn prachtig, maar mag van mezelf alleen maar eerst dingen afmaken. Ben het met je eens, dat schulprandje er aan hoort.
Groet
Elly

Martine zei

Mooie foto's heb je gemaakt. En er gaat vast een blauwe DJ komen.

Lida zei

Het blijft genieten! Bedankt groetjes
Lida

Anny zei

Wat zijn ze toch mooi he.. ik ben ooit 2x begonnen... maar het is me niet gelukt! Ergens zit nog een dagboekblad met: Jane, I hate you!!

Guusje, zei

Wat een prachtige dear janes en ik ben ook begonnen en zal hem ooit afmaken maar wanneer gewoon de uitdaging aangaan en steeds als je zin hebt een blokje maken en dan ineens is hij af.

Anoniem zei

Daar kan ik nou geen woorden voor vinden. Hoe is het mogelijk dat mensenhanden zoiets prachtigs kunnen maken. Wat een gevoel voor kleuren, wat een doorzettingsvermogen heb je daar voor nodig. Hebben de quilts een bepaalde afmeting? Dank dat je ons zo mee laat genieten!!!
gr, Mia.

Annelein zei

Hier nog zo'n dromer... over een DJ of een NI.

Heerlijk om hier zoveel verschillende uitvoeringen te zien...

En voorlopig blijft het vooral dromen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...