maandag 9 maart 2009

Een lekker weekend...

Je gaat toch helemaal uit je dak als het op je dak ook al lente wordt?
In dit geval op het dak van de schapenstal...
Ik geniet na van mijn fijne, zonnige weekeinde met vriendin en familie!
Zaterdag ben ik in Hellendoorn geweest, samen met een vriendin die daar een waarneming doet. Het was rustig en bleef rustig zodat we samen konden kletsen, theedrinken, een bolletje sokkenwol kopen, wandelen en hier (klok) een heerlijk soepje eten. Zondag kregen we thuis lammetjes-kraamvisite van familie en hebben we samen gegeten: Quiche met salades en een heerlijk toetje: ananas-banaan-crumble met room, gemaakt door DS. En zo was het weekeinde alweer voorbij...

Recept voor quiche:
250 gram bloem, 125 gram boter en evt. enkele el koud water mengen en kneden tot stevige bal. Deeg uurtje laten rusten. Verdeel deeg over bodem van quichevorm en druk het goed aan, vooral in de randen. Verdeel 250 gram diepvriesdoperwtjes, 200 gram gerookte kip in blokjes, 10 zongedroogde tomaatjes (op olie) in stukjes over de bodem. Klop 3 eieren met 1,5 dl (koffie)room los en voeg peper, zout en fijngeknipte groene kruiden naar smaak toe. Schenk de ei-room over het kip/groentemengsel en bestrooi met geraspte kaas, of (nog lekkerder!) voeg blokjes zachte geitenkaas toe. Bak de quiche in ongeveer 45 minuten op 170 graden. Het eiermengsel moet helemaal gestold zijn. Goed opletten voor te bruin kleuren, eventueel afdekken met folie en op het laatst folie verwijderen en nog even laten kleuren. Even prikken om te controleren of quiche gaar is. Is de sateprikker droog: quiche is gaar! Lekker met witlofsla of ijsbergsalade!

Recept voor crumble:
300 gram bloem, 250/300 gram suiker (zoetekauwen 300, anderen 250 suiker), 200 gram boter mixen tot kruimeldeeg. Lage ovenschaal heel licht invetten en de bodem vullen met fruit naar smaak: appels, aardbeien/rabarber, perzik, ananas/banaan of een combinatie maken van wat je lekker vindt. Daarbovenop de crumble verdelen en halfuurtje in een voorverwarmde oven op 180 graden bakken, tot bovenkant mooi bruin is. Geef er heel lichtgeslagen room of warme vanillesaus bij. Jammie!!


In de wei is het rustig. 's Nachts is het in de schapenstal een drukte van belang. Overal liggen schapen en lammetjes bij elkaar.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...