Versgeplukte en gedopte erwtjes...
...even de kook erover...
...een teen fijngesneden knoflook, 5 blaadjes basilicum fijn gehakt, peper & zout, kneepje citroensap, scheutje olijfolie...
...dat maak je met een vork fijn en roer/prak je door elkaar en...
Klaar is een heerlijke verse doperwtenspread die ik at met (oud) geroosterde schuine sneden stokbrood!
We aten onder de overkapping in de schaduw van de druivenbladeren...
waarvan ik een aantal verwerkte in de 'Griekse rijstsalade met druivenblad' uit de Delicious. (klik). Zij (klik) maakte de salade een paar dagen eerder en was net zo enthousiast als ik ben!
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...
17 opmerkingen:
Zit hier gewoon een beetje te kwijlen van al dat lekkers! Volgend jaar dus ook nog doperwten in ons mini potageetje! Groet, Auckje
Mmmmmmmm.....inderdaad......zodra de erwten hier klaar zijn ga ik dit recept proberen, bedankt!!
groetjes
Francisca
Ik heb net gegeten, maar zou zo weer aan tafel willen schuiven. Fijne avond!
't Ziet er allemaal heerlijk uit!!!!
Hier zitten de doppertjes al in de vriezer, maar er komt vast nog een maaltje aan.. dank voor het uitdagende recept! Fijne avond nog en lieve groetjes :)
Mmmmmmm,dat ziet er lekker uit! Volgend jaar weer doperwten in de tuin.
Bedankt voor het recept.
groetjes,Truus uit Drenthe
Mmmm. ik zag op de markt verse kapucijners toen ik met de hondjes liep... Dat lijt me ook heel lekker.
Mums, zeggen ze hier. Ik ga 'm maken, de erwtenprak! Simpel en lekker. Eens even zien of ik er een zelfde salade bijmaak...
Dank je voor de leuke tip!
Vergat ik nog te zeggen, dat ik dat heerlijke schaduwplekje bij jullie me zo goed herinner!
Wat heerlijk allemaal. Ik eet vandaag tuinbonen uit de volkstuin van de buren.
Heerlijk! Met mijn diepvrieserwten ging het ook heel goed, het recept. De Griekse rijstsalade smaakte wat anders dan bij jullie: i.p.v. olijven had ik kappertjes en i.p.v. komkommer deed ik er courgette in. Met falafel erbij was het super-goed vegetarisch.
geniet nog na. Meer van die leuke tips!!
Een lekkere variant is een spread van dubbelgedopte tuinbonen, handvol peterselie, teentje knoflook, een vers of gedroogd pepertje, dit smeuïg maken met olijfolie.
Zout naar smaak.
Een lekker en gezond smeerseltje.
Groetjes Frea.
Dat ziet er lekker en gezond uit. Ik kom nog een keer terug voor de recepten. Groetjes,
Ha, daar zie ik het lekkere griekse slaatje. De eerste keer maakte ik 'm met een paar dolma's ipv druivenblad. De tweede keer mét druivenblad uit een pot maar dat viel een beetje tegen in verband met de stugheid van de bladeren. ik hoop dat jouw blaadjes wat malser waren :). Maar het blijft een toprecept. inmiddels is het ook in mijn omgeving met succes gaan reizen.
Mmmmm, lekker. Ik at vorige week verse capucijners, ook zo lekker.
een betere titel kon je niet bedenken voor dit lekkers!
Grappig wel hoe ik hier terecht kwam:); Ik zocht naar de naam v/d plant die ik in de tuin heb. Balsemien dus (roze-rood en wit). Leuke site en vooral je muzieksmaak, waarvoor hulde!
Friese groetjes, van mij
Een reactie posten