dinsdag 23 juli 2013

Mmmmmmmmmmmmmmm...

Versgeplukte en gedopte erwtjes...

...even de kook erover...

...een teen fijngesneden knoflook, 5 blaadjes basilicum fijn gehakt, peper & zout, kneepje citroensap, scheutje olijfolie...

...dat maak je met een vork fijn en roer/prak je door elkaar en...
Klaar is een heerlijke verse doperwtenspread die ik at met (oud) geroosterde schuine sneden stokbrood!

We aten onder de overkapping in de schaduw van de druivenbladeren...

waarvan ik een aantal verwerkte in de 'Griekse rijstsalade met druivenblad' uit de Delicious. (klik). Zij (klik) maakte de salade een paar dagen eerder en was net zo enthousiast als ik ben!
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...


17 opmerkingen:

Unknown zei

Zit hier gewoon een beetje te kwijlen van al dat lekkers! Volgend jaar dus ook nog doperwten in ons mini potageetje! Groet, Auckje

FLR zei

Mmmmmmmm.....inderdaad......zodra de erwten hier klaar zijn ga ik dit recept proberen, bedankt!!
groetjes
Francisca

Ineke zei

Ik heb net gegeten, maar zou zo weer aan tafel willen schuiven. Fijne avond!

Annelein zei

't Ziet er allemaal heerlijk uit!!!!

Anoniem zei

Hier zitten de doppertjes al in de vriezer, maar er komt vast nog een maaltje aan.. dank voor het uitdagende recept! Fijne avond nog en lieve groetjes :)

Anoniem zei

Mmmmmmm,dat ziet er lekker uit! Volgend jaar weer doperwten in de tuin.
Bedankt voor het recept.
groetjes,Truus uit Drenthe

Anny zei

Mmmm. ik zag op de markt verse kapucijners toen ik met de hondjes liep... Dat lijt me ook heel lekker.

Josien zei

Mums, zeggen ze hier. Ik ga 'm maken, de erwtenprak! Simpel en lekker. Eens even zien of ik er een zelfde salade bijmaak...
Dank je voor de leuke tip!

Josien zei

Vergat ik nog te zeggen, dat ik dat heerlijke schaduwplekje bij jullie me zo goed herinner!

AnitaS zei

Wat heerlijk allemaal. Ik eet vandaag tuinbonen uit de volkstuin van de buren.

Josien zei

Heerlijk! Met mijn diepvrieserwten ging het ook heel goed, het recept. De Griekse rijstsalade smaakte wat anders dan bij jullie: i.p.v. olijven had ik kappertjes en i.p.v. komkommer deed ik er courgette in. Met falafel erbij was het super-goed vegetarisch.
geniet nog na. Meer van die leuke tips!!

Anoniem zei

Een lekkere variant is een spread van dubbelgedopte tuinbonen, handvol peterselie, teentje knoflook, een vers of gedroogd pepertje, dit smeuïg maken met olijfolie.
Zout naar smaak.
Een lekker en gezond smeerseltje.
Groetjes Frea.

Willy zei

Dat ziet er lekker en gezond uit. Ik kom nog een keer terug voor de recepten. Groetjes,

klarakapucine zei

Ha, daar zie ik het lekkere griekse slaatje. De eerste keer maakte ik 'm met een paar dolma's ipv druivenblad. De tweede keer mét druivenblad uit een pot maar dat viel een beetje tegen in verband met de stugheid van de bladeren. ik hoop dat jouw blaadjes wat malser waren :). Maar het blijft een toprecept. inmiddels is het ook in mijn omgeving met succes gaan reizen.

marijna zei

Mmmmm, lekker. Ik at vorige week verse capucijners, ook zo lekker.

lheurebleue zei

een betere titel kon je niet bedenken voor dit lekkers!

Anoniem zei

Grappig wel hoe ik hier terecht kwam:); Ik zocht naar de naam v/d plant die ik in de tuin heb. Balsemien dus (roze-rood en wit). Leuke site en vooral je muzieksmaak, waarvoor hulde!

Friese groetjes, van mij

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...