En aan de bloemetjes te zien, komen er ook nog heel wat... Mooi hè die fijne adertjes in de bloemetjes?
De siererwt ofwel lathyrus is familie van de peul, dat kun je hier goed zien...
Naast de peultjes staan de kapucijners te bloeien, blauwschokkers heet de soort. Alleen daarom zou je ze al planten! Deze blauwschokkers moeten veel langer rijpen en dus laten we ze nog even met rust...
Al snel heb ik voldoende peultjes bij elkaar geplukt, al hangen ze mooi verstopt tussen het groen en kijk je er snel 'overheen'.
De puntjes zijn er snel afgehaald en gelukkig zijn er helemaal geen draden. Wat ga ik maken?
Pasta met voorjaarsgroente
400 gram peultjes
bosje groene asperges
rasp van 1 citroen
sap van 1 citroen
bakje champignons
2 flinke tenen knoflook
olijfolie, peper, zout
eventueel wat room
parmezaanse kaas
500 gram pasta (oortjes, vlindertjes, spiraaltjes)
verse groene kruiden zoals basilicum, salie, thijm
verse groene kruiden zoals basilicum, salie, thijm
Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking Haal intussen de peultjes af, snijd het onderste 'houtige' van de asperges en halveer ze. Kook de peultjes en asperges kort. Roerbak intussen de champignons samen met de fijngesneden knoflook in een wok met wat olijfolie en voeg het citroenrasp, de asperges en de peultjes toe en laat ze even flink heet worden. Voeg citroensap, pasta, peper en zout naar smaak toe en eventueel de room. Tenslotte groene verse kruiden naar smaak toevoegen, maar niet mee laten koken!
In de pan...
Op het bord...
Lekker met sla en verse basilicum en geraspte parmezaan.
Heel makkelijk, snel klaar en heeeerlijk!
8 opmerkingen:
Super om je eigen groenten uit je tuin te kunnen oogsten. Het zijn ook prachtige plaatjes en dat lijkt me een verrukkelijk gerecht... Dat ga ik onthouden hoor...
Fijne zondag,
Liefs,
Mirjam
Ik zou nu best zo'n bordje lusten, ziet er verrukkelijk uit !
Oooh wat ziet dat er lekker uit, ga het zeker maken. Fijne dag nog, Groetjes Ina
Ik sla je recept even op als je het goed vindt, vandaag iets anders te eten, maar de peultjes wachten hier ook in de groentenla om er iets van te maken.....
Van begin tot eind mooi en heerlijk!
Van begin tot eind mooi en heerlijk!
Mmmmm.... dat ziet eruit om te smullen.
Fijn dat je het recept deelt, smullen we op een dag mee.......
Groetjes Anje.
Prachtige bloemen voordat het peultjes worden. Heb hier Lathyrus in een pot staan en kijk elke dag of er al bloemknopjes te zien zijn .
Een reactie posten